06 34546365
Bellen Go Fit Oostburg

Sporten - Personal Training - Voeding

Home Blogs → Hele dag veel energie op een gezonde manier

Hele dag veel energie op een gezonde manier

 

Tegenwoordig is het leven inactiever, krijgen we meer bewerkt voedsel naar binnen en staan we steeds meer bloot aan stralingen van onder andere televisies, telefoons, laptops, enzovoort. Je kunt wel stellen dat het mensenleven drastisch is veranderd de afgelopen tientallen jaren. Dit terwijl verschillende onderzoeken uitwijzen dat ons lichaam zich maar voor ongeveer 2% aanpast per één miljoen jaar. Bijna niet dus..


Maar de grootste boosdoener blijft het voedsel van tegenwoordig. 99% van de Nederlanders en Belgen krijgen te weinig voedingsstoffen binnen! Ik hoor je denken.. Zo erg zal t toch wel niet zijn? Laat me het je uitleggen.


Al eens gehoord dat er te veel mensen op de wereld wonen? Dat bepaalde grondstoffen uitputten? Al eens gezien hoeveel verpakte voeding er in de winkel staat? Hoelang je dit kunt bewaren? 


Last but not least.. Heb je er al eens op gelet hoeveel overgewicht er is? 1/2 Nederlanders heeft momenteel overgewicht. In 2030 is er berekend dat dit 90% overgewicht onder de vrouwen zal zijn als we zo doorgaan.


Bovenstaand probleem heeft 2 hoofdredenen. Inactiviteit en bewerkt voedsel wat arm is aan vitamines en mineralen. Hierdoor kan ons lichaam de energie niet uit de voedingsstoffen halen. 


''Ach, maar ik eet regelmatig fruit en groentes!''         ''Super goed! Maar wist je dat..''


Fruit bevat tegenwoordig nog weinig vitamines. Tegenwoordig eet je 10 bananen tegenover 10 jaar terug 1 om aan even veel vitamines te komen. Oorzaak: Gronduitputting, luchtvervuiling, massaproductie, transport, bespuiting, enzovoort. 


Daarnaast is onze voeding erg suikerrijk geworden. Dit komt omdat er een periode is geweest dat iedereen dacht dat vet heel slecht was. Hierop hebben producenten slim op ingespeeld door de vetten te vervangen door suiker. Dit zijn namelijk beide smaakmakers. Zelfs kipfilet wordt tegenwoordig suiker aan toegevoegd! Check het maar eens achterop de verpakking in de supermarkt.


Suiker zorgt voor stijgingen in de bloedsuiker waardoor ons lichaam insuline gaat maken. Hierdoor gaat de bloedsuiker direct omlaag. Dit is ook wel bekend als een suiker-dip, waardoor je minder energie krijgt, en je wat slapjes gaat voelen.


Nog een oorzaak is te weinig drinken. Het dorstsysteem van de mens is onderontwikkeld. Hierdoor denken we vaak dat we honger hebben, terwijl we dorst hebben. Neem in het vervolg eerst eens een glas water. Je zult merken dat je honger vaak al gestild is.


Ook te weinig bewegen/sporten verlaagt de stofwisseling. Dit heeft invloed op de energieproductie. Zorg er dus voor dat je minstens 2 keer per week 45-60 minuten een activiteit doet die je hartslag wat de lucht injaagt. Doe hierbij iets wat je leuk vind, zodat je het volhoudt. Kijk bijvoorbeeld eens naar ons sportaanbod. Probeer ook eens wat vaker de fiets te pakken of ga te voet, in plaats van telkens de auto te pakken voor dat korte stukje. Vooral 's avonds een stukje wandelen voor het slapen gaan is goed. Het zal zorgen voor een betere nachtrust!

Tegenwoordig heb ik veel meer energie. Een gezond ontbijt heeft mij hier flink mee geholpen!

Mike

Alle rechten voor behouden 2017 © Go Fit Lifestylecoaching                    Disclaimer