06 34546365
Bellen Go Fit Oostburg

Sporten - Personal Training - Voeding

Home Blogs → Jouw doel bereiken terwijl je kunt blijven eten wat je wilt en fastfood eet

Jouw doel bereiken terwijl je kunt blijven eten wat je wilt en fastfood eet

 
Vaak denkt iedereen dat je alles moet laten om je doelen te bereiken. Je moet van alles en mag niets. Dit kan.. Maar er is een makkelijkere weg die even effectief is. De 20/80 regel. 

Hierbij is het 20% van de keren wel toegestaan om iets ongezonds te eten, en 80% van de keren niet.  Lastig.. Je wordt immers dagelijks verleid met ongezonde voeding. Vandaag of morgen geef je weer steeds meer toe aan verleidingen en kun je vervolgens weer van voor af aan beginnen. Het is juist door de striktheid van deze methode dat veel mensen het niet volhouden. Het vergt discipline! En wees eens eerlijk met jezelf, heb jij dat? 

''Het is dus beter om de gulden middenweg te kiezen, met als motto beter iets dan niets''.

De oplossing
Beter is het om de 80/20 regel toe te passen op je voeding. Dit volgens het principe dat je beter 80% gezond kunt eten, en daarnaast 20% 'ongezond' kunt eten. Daardoor behaal je al heel veel winst in het creëren van een gezondere leefstijl. Dit terwijl je zo nu en dan toch jezelf het plezier gunt lekkere en foute dingen te eten. 

Doelstelling is dus gezond te eten, maar ook gewoon te genieten wanneer je hier behoefte aan hebt. Alleen zo hou je het vol. Als je voedingspatroon te ver bij jouzelf vandaan staat hou je het niet vol. Waarbij ik niet zeg dat je niet enige discipline voor veranderingen kunt tonen, want alles vergt discipline.

Andere mogelijkheden zijn bijvoorbeeld:
  • Eet 6 dagen gezond, en eet 1 dag per week wat je wilt, en wanneer je wilt.
  • Zorg dat je maaltijd 80% gezond is en 20% ongezond (sausje, enz.)
  • Eet overdag gezond, en drink s'avonds een wijntje/ eet een schaaltje chips. 
Ik heb nu betere resultaten terwijl ik minder op mijn eten hoef te letten. Kleine aanpassingen waren bij mij de sleutel!

Margo

Alle rechten voor behouden 2017 © Go Fit Lifestylecoaching                     Disclaimer