06 34546365
Bellen Go Fit Oostburg

Sporten - Personal Training - Voeding

Home Blogs → Waarom diëten ongezond is en je daarmee moet stoppen! 

Waarom diëten ongezond is en je daarmee moet stoppen!

 

Veel mensen gaan een aantal keer per jaar op dieet. Vaak is zo'n dieet heel ongezond voor ons lichaam (alhoewel we vaak denken dat we goed bezig zijn). Waarom zijn de meeste diëten vaak zo ongezond?


De meeste diëten zijn gebaseerd op minder eten, om de calorieën die mensen eten te verminderen. Het is heel eenvoudig om te begrijpen dat dit nooit goed is op langere termijn om goede resultaten te geven. Wanneer je minder eet, krijg je minder voedingsstoffen binnen, die noodzakelijk zijn om het lichaam optimaal te laten functioneren.


Daardoor zal jouw metabolisme (de verbranding en omzetting van voeding naar energie) dalen. Jouw lichaam zal beginnen vetten ''opsparen'', als veiligheid om deze periode te overleven. (Net zoals een beer voor de winter doet, voordat hij zijn winterslaap houdt). Aangezien wij onze activiteiten verder zetten, en geen ''winterslaap'' houden, moet ons lichaam ons energie blijven leveren.


Daardoor plegen wij roofbouw op onze spieren (vetmassa wordt niet aangesproken bij een tekort aan voeding). Je verliest dus hoofdzakelijk spiermassa, dat merk je snel op de weegschaal, waardoor je gemotiveerd bent om verder te doen zoals je bezig bent. Dit is onhoudbaar en jouw lichaam zal dat ook laten merken. (moeheid, hoofdpijn, constipatie,.. kunnen gevolgen zijn).


Je zal hier op een duur mee stoppen, en terug beginnen met eten. Nu jouw lichaam ''uitgehongerd'' is, zal het meteen starten met ''opslag'', daardoor komt je snel weer aan na een dieet. Je zal meer vetmassa en minder spiermassa hebben dan voor je startte met jouw dieet. Dit maakt het weer moeilijker om een volgende keer opnieuw af te vallen. Indien je terug wilt diëten op dezelfde manier zet je het bekende 'jojo-effect' in gang met alle eerder vermelde gevolgen.

Door Ricardo heb ik meer stabiliteit in mijn voedingspatroon gekregen. Ik ben al 9 kg kwijt!

Cindy

Alle rechten voor behouden 2017 © Go Fit Lifestylecoaching                    Disclaimer